Varsana.nl

Homepage

Varsana is een gezellige winkel in het centrum van Amsterdam. Varsana is gespecialiseerd in yoga artikelen zoals yoga matten, yoga tassen en alle andere yoga accessoires die je nodig kan hebben voor je yoga practice. De website van Varsana is een heel belangrijke onderdeel van de online verkoop strategie. Door de goede vindbaarheid in Google Search en Bing is Varsana een bekende yoga shop op het net.

Project Details – Ontwikkeling Webwinkel

Klant: Varsana.nl, Amsterdam
Datum: Dec 2010 – Jul 2011

De webwinkel is gemaakt met de Prestashop winkel software. De layout is gebaseerd op het standaard template dat toen werd meegeleverd met Prestashop. De huisstijl is daarna toegepast op het standaard template. De focus van de website was de verkoop van Indiase artikelen met een kleine sectie voor yoga. In Oct 2011 is de gehele website vernieuwd.

Ontwerp en ontwikkeling van een geheel nieuwe webwinkel voor Varsana. Opzet van categorieën en product pagina’s door middel van csv import. Toevoegen van artikel gegevens en foto’s. Aanmaken van winkel pagina’s zoals klantenservice, contact pagina’s en artikel informatie pagina’s. Implementatie van iDEAL, PayPal en creditcard betaalmethoden. Dit was een uitgebreid project dat uiteindelijk 6 maanden heeft geduurd. De lange doorlooptijd gaf ons de gelegenheid om ons te concentreren om de website uniek te maken ten opzichte van andere yoga webwinkels. Er is veel aandacht besteed aan zoekoptimalisatie en het creeren van unieke teksten. Het resultaat is dat de Varsana website heel makkelijk te vinden is in Google search en Bing.

Technische achtergrond

  • Webwinkel software – Prestashop 1.3
  • Layout – eigen ontwerp 108Bits en standaard template Prestashop
  • iDEAL Module – ING

Screenshots