Varsana.nl redesign 2011

varsana-post-header-home

Varsana is een gezellige winkel in het centrum van Amsterdam. Varsana is gespecialiseerd in yoga artikelen zoals yoga matten, yoga tassen en alle andere yoga accessoires die je nodig kan hebben voor je yoga practice. De website van Varsana is een heel belangrijke onderdeel van de online verkoop strategie. Door de goede vindbaarheid in Google Search en Bing is Varsana een bekende yoga shop op het net.

De webwinkel is gemaakt met de Prestashop winkel software en een layout met eigen huisstijl. De webwinkel is in Jul 2010 opgeleverd met haar originele design. In Oct 2011 is besloten om de website te voorzien van de laatste updates en een frisse look te geven.

Project Details – Herontwerp Webwinkel

Klant: Varsana.nl, Amsterdam
Datum: Oct 2011 – Dec 2011

Herontwerp van de gehele website met gebruik van meer witruimte en implementatie van een nieuwe huisstijl. De website lijkt daardoor rustiger en de producten komen beter tot hun recht. De webwinkel software is tegelijkertijd voorzien van de laatste updates. Verschillende product categorieën zijn vernieuwd en opnieuw ingedeeld. De focus ligt nu duidelijk op het yoga assortiment. Er is ook weer veel aandacht besteed aan zoek optimalisatie en het creëren van unieke teksten. Het resultaat is dat de Varsana website heel makkelijk te vinden is in Google search en Bing.

Technische achtergrond

  • Webwinkel software – Prestashop
  • Layout – eigen ontwerp 108Bits en 960grid
  • iDEAL Module – Sisow.nl

Screenshots